Etno kuća Nišići / Zemljište 8 Dunuma / Nišička Visoravan

1,000,000 KM
PRODAJA

2408/23

ID nekretnine

162 m2

Veličina

1

Kupaonica/toalet

Opis

Zašto je PAMETNO KUPOVATI preko agencije AURA NEKRETNINE?  Birajte profesionalce, uštedite svoje vrijeme i novac, eliminišite rizik od prevara, budite tačno informisani i automatski osigurani preko Wiener osiguranje –  Sve ovo potpuno BESPLATNO!

PRODAJE SE kvalitetan poslovni objekat “ Etno kuća Nišići ” sa pripadajućim zemljištem na Nišićima, opština Ilijaš u kantonu Sarajevo.

Prije svega navodimo, da je poslovno ugostiteljski objekat “Etno Kuća Nišići” smješten na naljepšem i najatraktivnijem dijelu Nišićke visoravni. Poslovni objekat je nov i visoko kvalitetan. Pušten je u funkciju 2021 godine. Zajedno sa pripadajućim zemljištem, koje je pozicionirano na blagom proplanku sa kojeg se pruža otvoren pogled na sve strane visoravni, sa punim pravom se može nazvati najljepšim mjestom za dnevni odmor u okolini Sarajeva.

Etno Kuća je uredno uknjižena, te prema ZK izvadku poslovni objekat ima površinu od 162m2, te je sagrađena na parceli čija je površina 8.101m2 (P.br.769/2). Pored poslovnog objekta nalazi se uknjižena vanjska kuhinja površine 79m2.

STRUKTURA: Etno kuća ima unutrašnji kapacitet za 80 osoba. Nadkrivena terasa uz objekat ima kapacitet za 40 osoba. Pored prostora za sjedenje u Etno kući je insaliran šank prostor, unutrašnji kuhinjski prostor, toalet M+Ž, ulazni prostor/hodnik. Također, livada (Zemljište) koja okružuje objekat se koristi za usluživanje gostiju, te je na njoj instaliran i prostor za dječiju razonudu (tobogani, ljuljačke i sl.). Pored objekta se nalazi i vanjska kuhinja koja služi za pripremanje hrane. Kapacitet parkinga je oko 50 vozila.

Grijanje je centralno. Instalirana je toplotna pumpa. Takodjer, ima instaliran kamin na drva koji je povezan na sistem centralnog grijanja. U centralni sistem su povezani zidno i podno grijanje.

STANDARD: Poslovno ugostiteljski objekat je nov, moderno dizajniran i kvalitetan. Trofazna struja je instalirana. Kvalitetna vanjska i unatrašnja stolarija. Prozori i portali su više komorni sa kvalitetnom termo izolacijom. Posebna pažnja je posvećena otvorenom konceptu objekta, tako da i tokom boravka u samom objektu gosti imaju veliku ugodnost pogleda, osječaj širine i komfora.

OKOLINA: Etno kuća Nišići se nalazi u vazdušnoj banji na 1.000m nadmorske visine. Osunčano je tokom cijele godine. Od Sarajeva je udaljeno cca 30km ili 20 minuta vožnje prema Olovu. Objekat je udaljen od magistrale  oko 2 km. Ima na desetine puteva kojim se može voziti biciklo i šetati. Priroda je prelijepa što posebno dolazi do izražaja pod snježnim pokrivačem, jer Nišići u to vrijeme dobivaju poseban šarm. U ljetnom periodu visoravan je uljepšana širokom lepezom biljaka i planinskog cvijeća.

KOMENTAR AGENCIJE: Poslovni objekat pored svoje unikatnosti i navedenih karakteristika, posjeduje velike i široke poslovno investicijske mogučnosti. Također, Imanje je pogodno za eventualno proširenje, jer postoji mogučnost najma ili kupovine dodatnog zemljišnog prostora (imamo na raspolaganju više od 100 dunuma*) koje se nalazi uz parcelu, a u istom je vlasništvu.

VLASNIŠTVO Uredno 1/1.

AURA NEKRETNINE 

Centar, Sarajevo
Antuna Hangija 69
Reg. br: 16-17-97/23

 

☎ +38761560888
🔗 https://auranekretnine.ba/
📨 info@auranekretnine.ba

Adresa

Adresa: Nišićka Visoravan. Ilijaš
 • Država: Bosnia and Herzegovina
 • Kanton: Kanton Sarajevo
 • Opština: Ilijaš
 • Poštanski broj: 71380
Otvorite Google Maps
 • ID nekretnine 2408/23
 • Cijena 1,000,000 KM
 • Kategorija nekretnine Poslovni prostori
 • Status nekretnine PRODAJA
 • Sobe 2
 • Kupaonice/toaleti 1
 • Godina izgradnje 2021
 • Veličina 162 m2
 • Površina zemljišta 8,101 m2

Upute za lokaciju