Imanje Nišići / Etno kuća / Kuća / Zemljište 105 dunuma

3,500,000 KM
PRODAJA

2408/23

ID nekretnine

350 m2

Veličina

2

Kupaonice/toaleti

Opis

Zašto je PAMETNO KUPOVATI preko agencije AURA NEKRETNINE?  Birajte profesionalce, uštedite svoje vrijeme i novac, eliminišite rizik od prevara, budite tačno informisani i automatski osigurani preko Wiener osiguranje –  Sve ovo potpuno BESPLATNO!

PRODAJE SE kvalitetno i lijepo imanje sa poslovno-ugostiteljskim objektom (Etno kuća Nišići), vikendicom/kućom, garažom i zemljištem čija je ukupna površina oko 105 dunuma na Nišićima, opština Ilijaš u kantonu Sarajevo.

Prije svega navodimo, da je imanje smješteno na naljepšem i najatraktivnijem dijelu Nišićke visoravni. Imanje sa pripadajućim objektima i prostranim zemljištem, koje je pozicionirano na blagom proplanku sa kojeg se pruža otvoren pogled na sve strane visoravni, sa punim pravom se može nazvati najljepšim mjestom na Nišičkoj Visoravni.

ETNO KUĆA je uredno uknjižena, te prema ZK izvadku poslovni objekat ima površinu od 162m2, te je sagrađena na parceli čija je površina 8.101 m2 (P.br.769/2). Pored poslovnog objekta nalazi se uknjižena vanjska kuhinja površine 79m2. STRUKTURA: Etno kuća ima unutrašnji kapacitet za 80 osoba. Nadkrivena terasa uz objekat ima kapacitet za 40 osoba. Pored prostora za sjedenje u Etno kući je insaliran šank prostor, toalet M+Ž, ulazni prostor/hodnik i kuhinja. Također, livada (Zemljište) koja okružuje objekat se koristi za usluživanje gostiju, te je na njoj instaliran i prostor za dječiju razonudu (tobogani, ljuljačke i sl.). Pored objekta se nalazi spomenuta vanjska kuhinja koja služi za pripremanje hrane. Grijanje je centralno. Instalirana je toplotna pumpa. Takodjer, ima instaliran kamin na drva koji je povezan na sistem centralnog grijanja. U centralni sistem su povezani zidno i podno grijanje.

KUĆA/VIKENDICA: Po strukturi je P+1. Na prizemlju se nalazi hodnik, dnevna soba, spavaća soba i kupatilo. Na spratu se nalaze 2 spavaće sobe. Unutrašnjim stepeništem je povezano sa spratom na kojem se nalaze 2 spavaće sobe. Ispred kuće se nalazi nadkrivena terasa. Prema ZK izvadku (P.br.769/1), parcela na kojoj se nalazi kuća je površine 15.945 m2. Kuća je uredno uknjižena u ZK izvadak u svojoj osnovi 107m2. Na istoj parceli se nalazi uknjižena garaža površine 54m2 i dvorište površine 500m2.

ZEMLJIŠTE:  U ZK izvadku ( P.br.769/3) je evidentirano zemljište – Oranica/Njiva 5.klase, sa površinom od 79.547 m2. Asfaltni put se nalazi uz parcelu. Zemljište je pogodno za parcelisanje i eventualnu prodaju, ili eventualno proširenje ugostiteljskog servisa. Voda je dovedena na parcelu. Lijep i otvoren pogled.

OKOLINA: Imanje se nalazi u vazdušnoj banji na 1.000m nadmorske visine. Osunčano je tokom cijele godine. Od Sarajeva je udaljeno cca 30 km ili 20 minuta vožnje prema Olovu. Imanje je udaljeno od magistrale  oko 2 km. Ima na desetine puteva kojim se može voziti biciklo i šetati. Priroda je prelijepa što posebno dolazi do izražaja pod snježnim pokrivačem, jer Nišići u to vrijeme dobivaju poseban šarm. U ljetnom periodu visoravan je uljepšana širokom lepezom biljaka i planinskog cvijeća.

VLASNIŠTVO Uredno 1/1.

 

AURA NEKRETNINE 

Centar, Sarajevo
Antuna Hangija 69
Reg. br: 16-17-97/23

 

☎ +38761560888
🔗 https://auranekretnine.ba/
📨 info@auranekretnine.ba

Adresa

Adresa: Nišići, Ilijaš
 • Država: Bosnia and Herzegovina
 • Kanton: Kanton Sarajevo
 • Opština: Ilijaš
 • Poštanski broj: 71380
Otvorite Google Maps
 • ID nekretnine 2408/23
 • Cijena 3,500,000 KM
 • Kategorija nekretnine , ,
 • Status nekretnine
 • Sobe 6
 • Kupaonice/toaleti 2
 • Godina izgradnje 2020
 • Veličina 350 m2
 • Površina zemljišta 105,000 m2
 • Garaže 2

Upute za lokaciju